Nieuws

SAINDPOINT – Tamarack Aerospace heeft twee recorderkenningen op zak van de National Aeronautic Association (NAA) en de European Federation Aeronautique International (FAI) voor twee opmerkelijke vluchten met een geüpgradede King Air 350.

De King Air 350 was aangepast met de in 2022 geïntroduceerde Smartwing-technologie van Tamarack: langere vleugels, winglets en autonome lastverlichtende oppervlakken die onmiddellijk reageren op turbulentie.

De eerste recordvlucht ging non-stop van Spokane naar Orlando over 2.033 nm (3.765 km) van Idaho naar Orlando en vond plaats op 15 oktober 2022 en duurde 7:46 uur. De tweede recordvlucht werd op 21 oktober 2022 in westelijke richting uitgevoerd. De King Air 350 ondervond tegenwind en ijsvorming van Orlando naar Henderson met één stop in Albuquerque. Deze one-stop vlucht van 1.771 nm (3.280 km) westwaarts tegen de wind in van Florida naar Nevada werd geklokt op 8:08 uur. Hoewel de vluchten al in het najaar van 2022 plaatsvonden, werden ze pas ruim een jaar later officieel erkend.

De Smartwing-technologie leidt volgens Tamareck bij zakenjets tot een bereikverbetering van tot wel 33 procent en verhoging van de brandstofbesparing. Ook wordt de veiligheid verbeterd en turbulentie afgevlakt.

Het Amerikaanse leger en potentiële klanten voor zakelijke en commerciële vliegtuigen hebben inmiddels kennis hebben genomen van de technologie van Tamarack.