Volg hier de belevenissen van onze vloggers voor Piloot en Vliegtuig: Mark en Sabine! Zij laten zien hoe ze hun passie voor vliegen om hebben gezet in concrete stappen. Dat dit niet altijd de meest eenvoudige route is en welke zaken ze onderweg tegenkomen, delen ze graag met jou in hun vlogs. We stellen ze op deze pagina aan je voor!


Mark Janssen

Mark Janssen vanuit Griekenland

Hi! Mijn naam is Mark Janssen, ik ben 18 jaar en ben dit jaar begonnen aan de opleiding tot piloot. Vanuit Piloot & Vliegtuig ga ik vloggen voor jullie in Griekenland. Het land waar ik momenteel mijn piloten opleiding doe. Al zit ik nu – door de wereldwijde Covid-pandemie – tijdelijk weer in Nederland.

Mijn start
Vanaf mijn 15e ben ik begonnen met het begeleiden van mensen in de 737 simulator bij SimFlying in Amsterdam. Daarna heb ik mijn vleugels uit kunnen slaan bij FST op Schiphol-Oost. En dat allemaal zonder enige opleiding of brevet. Ik laat ook weten hoe ik dat voor elkaar heb gekregen en hoe jij met een droom om piloot te worden zoiets ook voor elkaar kunt krijgen! 

Benieuwd naar Mark? Hier stelt hij zich aan jullie voor.

Sabine Reijm

Sabine Reijm deelt haar ervaringen

Hi allemaal! Heb jij je ook altijd al afgevraagd of piloot worden iets voor jou is? Of wat er nou bij zo’n opleiding komt kijken?

Passie voor luchtvaart
Ik zal mezelf eerst voorstellen. Mijn naam is Sabine, ik ben 24 jaar en in 2020 begonnen aan mijn vlieg-opleiding. Ik ben altijd al met luchtvaart bezig geweest maar ook met het grotere plaatje. Luchtvaart is mijn passie, maar mijn interesses liggen ook bij  toerisme en internationale ontwikkeling.

Ik heb dan ook een BSc en MSc behaald in deze richting, en een tijdje gewerkt bij een internationaal toerisme consultancy bedrijf in Amsterdam. Daarnaast heb ik veelvuldige functies vervuld op Schiphol waar ik nu zo’n 5 jaar werk. Dat heb ik bewust gedaan, zodat ik met al deze ervaringen kon beginnen aan het verwezenlijken van mijn droom; piloot worden! 

‘Mannenwereld’
Ik laat jullie daarom graag zien  hoe ik de weg naar het worden van piloot ervaar, als vrouw in een ‘mannenwereld’ (want dat is het nog steeds) en hoe het is om dit in Nederland te doen. Tot snel!