Nieuws
Avion A320 Full Flight Sim
Foto: Avion Group.

ORLANDO – De in Texas gevestigde trainingsorganisatie Sim-U-Tech heeft bij de Nederlandse simulatorbouwer Avion uit Nieuw Vennep een Airbus A320 Level D Full Flight Simulator (FFS) besteld. De ondertekening vond deze week plaats tijdens de World Aviation Training Summit (WATS) in Orlando.

De aankoop markeert de eerste Avion vluchtsimulator voor de Amerikaanse markt. Eerder werd al een exportorder genoteerd voor acht A320 FFS’s die besteld werden door Gen24 Flybiz uit India.

De A320 FFS wordt geïnstalleerd met CEO- en NEO- motor instellingen en de nieuwste Airbus Standard 2.1. Sim-U-Tech en Avion bespreken ook modaliteiten voor verkoop- en servicevertegenwoordiging voor de Amerikaanse markt.

Het in Nederland gevestigde Avion bouwt duurzame Full Flight Simulators voor de opleiding van piloten. Het bedrijf exploiteert tevens een Flight Training Centre op London Luton Airport, waar dry lease-uren worden aangeboden op de Avion A320neo FFS. Het tweede trainingscentrum van Avion wordt deze zomer ingehuldigd in Mumbai, India.

Een nieuwe FFS voor de Boeing 737 MAX is nog in ontwikkeling. Avion werkt ook samen met Paladin AI om kunstmatige intelligentie in te bouwen in vluchtsimulatoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.