Nieuws

Simulatorbouwer Avion omarmt AI

NIEUW VENNEP – Avion werkt momenteel samen met Paladin AI om kunstmatige intelligentie in te bouwen in vluchtsimulatoren. Deze samenwerking leidt volgens Avion tot de integratie van Paladin AI’s machine-learning trainingsplatform, InstructIQ in alle Avion Full Flight Simulators.

Gepersonaliseerde training is cruciaal geworden voor luchtvaartmaatschappijen en piloten in de luchtvaartindustrie. Paladin AI erkent dit en heeft een competentie-inferentie-engine voor luchtvaarttraining ontwikkeld. InstructIQ sluit daarbij volgens het bedrijf naadloos aan op bestaande trainingsapparaten. Het maakt daarbij gebruik van trainingsmedia zoals lesplannen en beoordelingsbladen om waardevolle inzichten te bieden in vaardigheids- en competentieniveaus.

InstructIQ is een web- en mobiel platform voor adaptieve pilotentraining. Vlieginstructeurs installeren de applicatie op iPads, terwijl Paladin AI het trainingscentrum voorziet van een datacollector. Met behulp van dit platform hebben vlieginstructeurs toegang tot trainingsanalyses, elektronische beoordelingsformulieren, tools voor briefing en debriefing en trainingsaanbevelingen. Hierdoor kan competentiegerichte training worden geïmplementeerd. waardoor geld kan worden bespaard door efficiëntere training op basis van de behoeften van de individuele piloot terwijl kosten en middelen worden geminimaliseerd.