Nieuws

NIEUW VENNEP – De Avion Group heeft acht A320 Level D Ful Full Flight Simulators (FFS) verkocht aan Gen24 Flybiz, een nieuwe Indiase vliegopleider die in juli 2022 een nieuw simulator centrum gaat openen in de Indiase stad Mumbai. Daar zullen in eerste instantie twee A320 FFS worden opgebouwd; de overige zes worden vervolgens over een periode van achttien maanden geleverd.

Tevens werd overeengekomen om via de R&D-activiteiten van Avion een FFS voor de Boeing 737 MAX, te ontwikkelen. Ook zullen nieuwe functies worden ontwikkeld waaronder lesplannen, een debrief-tool en een 2.1-software-update voor de Airbus A320-simulator.

Avion’s A320 Level D Full Flight Simulators zijn zowel Brits (CAA) als Europees (EASA) gecertificeerd, en kunnen zowel voor reguliere A320ceo en A320neo training worden ingezet als voor UPRT doeleinden. De simulators worden gebouwd bij VDL-ETG in Almelo, een dochteronderneming van VDL Groep.

De Avion Group opende in augustus 2021 in samenwerking met het Britse IAGO Flight Training en Wizz Air een nieuw flight training centre op London Luton Airport. In dit centrum wordt gebruik gemaakt van een eveneens CAA en EASA gecertificeerde Avion A320 Level D Full Flight Simulator (FFS).
In augustus 2022 werd een Avion Flight Training Center geopend in Koropi in de nabijheid van Athens International Airport. In maart 2018 werd een eerste Avion Flight Training Center gerealiseerd op Malta.

Een A321ceo van Wizz Air.