Nieuws

Avion FFS op London Gatwick goedgekeurd

LONDEN – De door de Nederlandse Avion Group op London Gatwick Airport geplaatste Phantom 320 Level D Full Flight Simulator (FFS) is goedgekeurd voor gebruikt door de Nederlandse luchtvaartautoriteiten. Voor Avion en partner IAGO is de FFS daarmee RFT (Ready For Training) zodat deze aan klanten kan worden aangeboden na de officiële ingebruikname op 5 maart aanstaande.

IAGO is onder andere werkzaam voor Wizz Air en Virgin Atlantic. De Britse luchthaven is na Malta de tweede locatie waar dit type simulator zal worden gebruikt.

6.000 vlieguren
Piloten leren hier een Airbus A320 besturen met behulp van de hypermoderne EASA goedgekeurde Avion Phantom 320 Level D Full Flight Simulator. De nieuwe simulator in Londen is technisch hetzelfde als het eerste model op Malta, maar met de toevoeging van een trainingsprogramma voor het nieuwste type van de Airbus, de A320neo. De verwachting is dat de simulator in 2020 zo’n 6.000 vlieguren zal maken om enkele honderden piloten per jaar op te leiden.

Phantom 320
Avion Simulators ontwikkelt full flight level-D vliegtuigsimulatoren voor onder andere de Airbus A320. In vergelijking met traditionele simulatoren gebruikt Avion de nieuwste technologieën waardoor de total cost of ownership van onze simulatoren de laagste in de markt zijn Daarnaast biedt Avion een volledig geïntegreerde oplossing, door levering van simulatoren inclusief gebouw. Ready for training voor alle operators binnen handbereik.

Gecertificeerd
De assemblage van de inmiddels gecertificeerde Avion Phantom 320 vindt plaats bij VDL ETG in Almelo, een dochteronderneming van VDL Groep, het industriële familiebedrijf uit Eindhoven.

De uitbreiding was mogelijk dankzij een investering van het Kempen European Private Equity Fund. Met de investering wordt het fonds na 5Square de tweede investeerder in de Avion Group.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.