Nieuws

HAMBURG – Fokker Services Group (FSG) gaat de ‘RealGlass’-technologie van Aviation Glass toepassen als modificatie voor de Airbus ACJ330. De VIP-versie van de A330 wordt daarmee het grootste vliegtuig waarin het Nederlandse product wordt gebruikt. Het glas vervangt het polycarbonaat (kunststof) dat normaal gesproken in vliegtuigen wordt toegepast.

Het in Voorthuizen gevestigde Aviation Glass werkte als samen met FSG voor onder meer het leveren van glazen spiegels in zakelijke vliegtuigen. FSG opende recent een nieuwe widebody-hangar en wil zich nadrukkelijker richten op de om- en afbouw van langeafstandstoestellen, zoals de ACJ330.

De ‘RealGlass’-ramen van Aviation Glass zijn veel krasbestendiger dan polycarbonaat en laten meer natuurlijk licht door.

De modificatie moet volgens FSG nog EASA-gecertificeerd worden.

[De cabine op de illustratie vertoont het gebruik van Aviation Glass, maar is geen ACJ330]