In the picture

Britse luchtmacht tankt op Gilze-Rijen

21

Vliegbasis Gilze-Rijen kreeg woensdag (24 april) bezoek van maar liefst zestien Britse luchtmachthelikopters. De toestellen waren op doorreis naar Finland en streken in Nederland neer voor een tankstop.

Het ging om negen Apaches, vier Wildcats en drie Chinooks.

Foto’s: Alex van Noye

Chinook en Apaches
Wildcat
Apache

21 reacties op “Britse luchtmacht tankt op Gilze-Rijen

  1. Luuk schreef:

    De eu en Amerika offeren Oekraïne op voor eigen Amerikaanse gewin, Europa is naïef dat het Amerika helpt in deze zinloze oorlogen , kijkend naar de eu is de eu van 3 belangrijke belangen afhankelijk. energie van Rusland de industrie van China en het leger van Amerika.
    als eu hebben we niet veel te zeggen in Oekraïne en het midden oosten als luisteren naar Amerika, wel heeft Amerika met de in Oekraïne oorlog berijkt dat de eu op het gebied van energie afhankelijker is geworden van Amerika.

  2. P van Geldere. schreef:

    Bezorgde moet het wezen en niet Besorgde.

  3. Besorgde inwoner schreef:

    Mee eens Aart. Er zijn nar weinig Russische basses die Europa of Amerika omsingelen of uitbreiden naar het Westen en andersom megaveel…..laten we Israel hier nog maar buiten met het apartheidsregime wat ze al jaren op de Pallestijnse bevolking toepassen….

  4. Thom schreef:

    Als reactie op Van Der Hoeven of zoiets: Putin viel aan, Israël werd aangevallen. Ik vind dat hun reactie iets over the top is zo langzamerhand, maar ze werden aangevallen. Als je de beer wakker maakt, weet je dat hij aan kan vallen.

  5. Thom schreef:

    Kletskoek. Maar dat wist je al he 😉

  6. Ap schreef:

    Alex Herman als 7 oktober niet was gebeurd was er nog steeds niets aan de hand in Gaza
    Maar je kent het bijbelse spreekwoord waarschijnlijk niet; oog om oog / tand om tand.

  7. Denis schreef:

    Van der Hoeven is niet goed
    Puin schudt iedereen wakker klopt en gelukkig zijn we wakker en aan het bouwen aan onze defensie maar neemt niet weg dat hij dit zelf heeft veroorzaakt met z’n zogenaamde speciale missie.
    Duurt niet lang voor heel het land valt en dat geld ook voor de miljoenen Russen die hier niet voor kiezen maar er bewust in gezogen worden als een bescherm muur voor Putin

  8. Anoniem schreef:

    Alex Herman.

    Poetin is ook zelf begonnen!
    Israël was niet op de hoede. 7 oktober ook vanuit niets aangevallen! Dus Israël reageert terug ja dan is het logisch!

  9. Padder schreef:

    Een belangrijke reden dat Rusland heeft gekozen voor invasie is juist het feit dat wij in Europa decennia lang simpelweg weigerden om onszelf fatsoenlijk te verdedigen tegen dreiging uit Rusland, in een poging om hen te vriend te houden. Al deze jaren zijn capaciteiten die nodig zijn bij oorlog met Rusland alleen maar geslonken, terwijl deze bij Rusland groeiden. Basale zaken als luchtverdediging in Oost-Europa waren jaren lang taboe, terwijl Rusland voorop loopt met de ontwikkeling en productie van raketten. Nu is het tijd dat we eindelijk stoppen Poetin naar de mond te praten en dat we onze veiligheid eindelijk weer in eigen hand nemen.

  10. Alex Herman schreef:

    Hier alleen maar putin als de moordenaar wegzetten maar geen woord over Israël die een complete bevolking uit moord

  11. HCL schreef:

    Dhr. Van der Hoeven geeft met zijn bericht weer dat hij over weinig historisch besef beschikt. Leven in vrijheid heeft een prijs en dat betekent in 2024 dat de NAVO en de vrije wereld vierkant achter Oekraïne moet (blijven) staan.

  12. Pedro schreef:

    Van mij ook geen gelijk van der Hoeven!!! poetin (sorry geen hoofdletter voor die hond) begon zelf de oorlog en vermoorden van burgers

  13. Anoniem schreef:

    Mooi gezicht.

    Geen gelijk Aart van der Hoeven.
    Poetin doet het zelf!

  14. Leo Westphal schreef:

    De mensen in het Westen denken nog steeds dat wij de wijsheid in pacht hebben. De enige Russen die naar het Westen komen zijn Toeristen. Poetin niet in ieder geval

  15. Brouw schreef:

    Wat zijn jullie toch vreselijk dom. Ongelooflijk.
    Om je met al deze dictators in te laten.

  16. deve schreef:

    aart van der hoeve kraamt onzin uit, als er iemand een oorlog uitlokt is het poetin.

  17. deve schreef:

    aart van der hoeve kraamt onzin uit, als er iemand een oorlog uitlokt is het poetin.

  18. Niet alleen een tankstop maar voor de bemanning ook een sanitaire stop en voor de inwendige mens even tijd voor een bakkie en Hollandse koekie.

  19. Aart van der Hoeven schreef:

    De navo bereid zich voor op 3 de wereldoorlog die ze zelf uitlokken

  20. Ton Otten schreef:

    Leuk om te zien. Ik was beroepsonderofficier ( sgt1) en Gilze was jarenlang mijn thuisbasis.was 7 jaar in dienst, bijna alle bases bewoond.Buurjongetje van 12 wil ook bij de Klu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.