Nieuws

MOSKOU – Het Russische luchtvaartconglomeraat United Aircraft Company (UAC) heeft in Solkovo onder de rook van Moskou een nieuw RATA-simulatorcentrum in gebruik genomen. In dit voormalige trainingsonderkomen van Boeing bevonden zich enkele full flight simulators (ffs) voor de Boeing 737NG en 777.

Aan de Boeing-sims werden later een full flight simulator en een trainingssimulator van een SSJ-100 toegevoegd, die zich in het Gromov Flight Research Institute in Zhukovsky bevonden.

In de eerste drie jaar dat het RATA-luchtvaarttrainingscentrum in bedrijf is, werden 212 piloten en 977 specialisten uit technisch, technisch en grondpersoneel opgeleid.

Tegen 2030 zullen in totaal twaalf nieuwe simulatoren in gebruik worden genomen voor vier typen vliegtuigen: de Yakolev SJ-100 en MS-21-310, de Tupolev Tu-214 en de Ilyushin Il-114. Hiervan zullen een aantal in Skolkovo worden geïnstalleerd, waar nog plek is voor drie full flight simulators, evenals een optie voor de bouw van een nieuw onderkomen in de tweede fase

Het in 2020 opgerichte RATA Training Center biedt tegenwoordig meer dan zeventig trainingsprogramma’s, waaronder de studie van componenten en geavanceerde training van personeel.