Nieuws

SAO PAULO – De luchtmacht van Hongarije wordt na een order bij Embraer uitgebreid met twee KC-390 Millennium transportvliegtuigen in air-to-air refueling (AAR) configuratie. De vliegtuigen zullen in 2024 geleverd worden. Na levering zal het Hongaarse bedrijf Aeroplex als aangewezen servicecentrum verantwoordelijk worden voor het onderhoud van beide vliegtuigen.

Naast Brazilië (22) en Portugal (5) is het transportvliegtuig ook besteld door Chili (6), Argentinië (6), Columbia (12) en Tsjechië (2).

Braziliaanse leveringen
Het nieuwe Pratt and Whitney V2500-E5 aangedreven KC-390 Millennium tank- en transportvliegtuig voldeed volgens Braziliaanse National Civil Aviation Agency (ANAC) al in oktober 2018 aan de eisen waarna het civiele typecertificaat werd uitgereikt.

Het derde toestel werd eind juni 2020 tijdens tijdens een ceremonie geleverd en eveneens ondergebracht bij dePrimeiro Grupo de Transporte de Tropa (1º GTT) Nadien volgden nog twee vliegtuigen.

In februari 2022 werd besloten het aantal toestellen terug te brengen van 28 naar 22 terwijl nog weer later gesproken werd over een reductie tot vijftien.

De eerste KC-390 voor Portugal wordt momenteel geassembleerd.