Nieuws

SAO JOSE DOS CAMPOS – Het nieuwe Embraer KC-390 tank- en transportvliegtuig voldoet volgende  Braziliaanse National Civil Aviation Agency (ANAC) aan de certificatie eisen. Daarom werd het civiele typecertificaat uitgereikt

Embraer heeft tot op heden met twee KC-390 prototypes meer dan 1.500 uur gevlogen. Daarnaast is meer dan 40.000 uur testwerk verricht om de boorsystemen betrouwbaar te krijgen. Ook de statische belastingproeven zijn bijna voltooid. Wat nog rest is de maximale structurele belasting van het statische prototype.

Al eerder voldeed het toestel volgens de  Braziliaanse luchtmacht aan de eisen van Initial Operational Capability (IOC).  Om de Final Operational Capability (FOC) status te bereiken moeten nog  onder meer  aantal vrachten worden gedropt en een aantal air tot air tankbeurten plaatsvinden.  Wanneer deze zijn voltooid, kunnen de eerste vliegtuigen in 2019 worden afgeleverd.

In 2017 werden met een prototype in Amerika testvluchten afgerond.

1 reactie op “Embraer KC-390 krijgt Braziliaans typecertificaat

  1. […] Het  toestel voldoet volgens de Braziliaanse luchtmacht aan de eisen van Initial Operational Capability (IOC). In het verlengde daarvan werd door de Braziliaanse National Civil Aviation Agency (ANAC) in december… […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.