Nieuws

DRESDEN – Ombouwspecialist Elbe Flugzeugwerke GmbH (EFW) en MRO Japan (MJP) hebben een Memorandum of Understanding (MOU) getekend om ook in Japan Airbussen van het type A320ceo en A321ceo te gaan ombouwen tot vrachtvliegtuig.

Afgesproken is dat MJP zal optreden als onderaannemer voor EFW bij ‘passenger to freighter’-conversies (P2F) en conversiediensten van derden leveren voor diens Airbus A320P2F/A321P2F-programma’s. MJP wordt daarmee de eerste ombouwlocatie in Japan voor de nieuwe generatie Airbus narrowbody P2F-vliegtuigen.

De Airbus A320P2F/A321P2F-programma’s van EFW zijn ontwikkeld in samenwerking met ST Engineering en Airbus, waarbij EFW het aanvullend typecertificaat bezit en leiding geeft in het totale programma en in de marketing- en verkoopinspanningen.

Om aan de vraag naar omgebouwde Airbus vrachtvliegtuigen te voldoen, hebben ST Engineering en EFW een netwerk van faciliteiten opgezet in Azië-Pacific, Europa en de VS om conversies uit te voeren voor hun Airbus P2F-programma’s, die bestaan uit A330P2F-, A320P2F- en A321P2F-conversies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.