Nieuws
Impressie: Airbus

PARIJS – De Indiase luchtvaartmaatschappij IndiGo heeft het duizelingwekkende aantal van vijfhonderd vliegtuigen in één keer besteld. De prijsvechter waar oud-KLM-baas Pieter Elbers de scepter zwaait heeft de megaklapper volledig aan Airbus gegund. Dat werd maandagmiddag (19 juni) duidelijk op de Paris Air Show.

De order hing al een tijd in de lucht maar IndiGo en Airbus hielden tot nu toe de lippen op elkaar. Het gaat volgens Airbus om een definitieve bestelling waarvan IndiGo de modellen binnen de A320neo-familie later nog kan selecteren.

Met 1.330 bestelde toestellen bij Airbus is IndiGo nu de grootste afnemer van de A320 ooit. Het lukte de onderneming tot nu toe steeds om vorige grote bestellingen te overtreffen. IndiGo plaatste zijn eerste order bij Airbus in 2005 (100 toestellen), gevolgd door 2011 (180 toestellen), 2014 (250 toestellen) en 2019 (300 toestellen).

Met de nieuwe reuzeorder verbreekt IndiGo ook het record dat concurrent Air India eerder dit jaar op zijn naam zette. Air India bestelde 470 toestellen, verspreid over Airbus en Boeing.

1 reactie op “IndiGo breekt orderrecord: 500 Airbus A320neo’s

  1. …Bus(je) komt zo…
    Proficiat Airbus, dat heeft Indigo gekocht met mogelijk een flinke korting en dat wordt dus echt “lopende band” werk, ook voor de toeleverings bedrijven zoals de stoelen makers, om al die A320 neo’s te maken, .lijkt wel de Ford T auto wat de productie betreft alleen nu met vleugels.
    Waar halen ze al die piloten vandaan en cabincrew members ? Is dat wel “duurzaam” met al die vliegtuigen, of kennen ze dat woord niet in India ?
    De “vliegende Hollander met Indiaase vleugels kan men Pieter Elbers straks wel noemen en Boeing heeft nu het nakijken en kan de champagne wel in de koelkast laten tot dat zij een mega XL order mogen ontvangen, maar van wie ?…

    Het woord “vliegschaamte” kennen ze in India niet zoals het steeds verloederende Nederland dat steeds meer ANTI-luchtvaart is aan het worden en waarover men o.a. in het buitenland niets van snapt dat zelfs een luchthaven moet gaan “inkrimpen”. Maar ja Nederland gooit wel vaker het kind met het badwater weg, of het nu de luchtvaart is of het willen verbannen van cruiseschepen in Amsterdam of, of… Nog een wonder dat Air India weer voet op Hollandse bodem zet. Voor (nieuwe) piloten wordt dankzij de order van Indigo India straks het paradijs om er te gaan vliegen en misschien doet men met de aankoop van al die A320’s de naam “bus” wel alle eer aan. Het wordt straks net zoals men de bus neemt maar dan vliegend…