Nieuws

DUBLIN – Leasemaatschappij Avolon heeft een bestelling bij Boeing geplaatst voor veertig toestellen uit de 737 MAX-serie. Dat maakte het bedrijf donderdag (27 april) bekend. De order heeft een cataloguswaarde van 4 miljard dollar. Het is de bedoeling dat Boeing de vliegtuigen tussen 2027 en 2030 aflevert.

Avolon nam in 2017 voor het eerst een MAX in ontvangst. Begin dit jaar ging de duizendste 737 MAX ook naar een klant van Avolon. Door de nieuwe bestelling groeit de vloot van de leasemaatschappij naar 870 vliegtuigen.

De 737 MAX biedt de klanten volgens Avolon meer flexibiliteit binnen hun netwerken, terwijl het brandstofverbruik en de uitstoot met tot wel twintig procent worden verminderd in vergelijking met het vliegtuig dat ze zullen vervangen. De nieuw te bestellen toestellen krijgen CFM International LEAP-1B-motoren.

Boeing maakte deze week bekend de productie van de 737 MAX te verhogen van 31 nu naar 38 per maand aan het einde van dit jaar.