Nieuws

ARLINGTON – Vliegtuigbouwer Boeing verwacht eind van dit jaar maandelijks 38 toestellen uit de 737-serie te kunnen produceren. Nu zijn dat er 31 per maand. De productie van de 787 gaat de komende maanden geleidelijk omhoog van drie naar vijf per maand. Boeing kampte de laatste tijd voor zowel 737 als 787 met problemen in de toeleveringsketen.

Begin van deze maand nog had Boeing te maken met nieuwe tegenslag. De leverancier van rompdelen voor de 737 informeerde Boeing dat er bij de installatie van twee fittingen in het achterste rompdeel was afgeweken van het standaard productieproces. Het extra werk dat daarmee gepaard gaat, heeft op korte termijn gevolgen voor de productie en afleveringen van 737’s, aldus Boeing. Toch verwacht het bedrijf dit jaar tussen de 400 en 450 toestellen uit 737-familie te kunnen afleveren.   

Boeing wil de productie van de 737 opvoeren tot vijftig per maand. Dat aantal moet ergens in 2025 of 2026 worden gehaald. In die periode hoopt Boeing ook tien 787’s per maand te kunnen bouwen, meer dan drie keer zoveel als op dit moment.