Nieuws

TOULOUSE – De Franse startup Ascendance Flight Technologies heeft voorlopig contracten getekend voor in totaal 245 Atea’s met EVFly, FlyShare, HeliFirst, Jet Systems Helicoptéres Services, PhilJets Group en het het Singaporese boekingsplatform Yugo Global Industries.

De door Atea ontwikkelde eVTOL krijgt een MTOW van 2.000 kg en gaat plaats bieden aan vijf personen die over een afstand van 250 nm (400 km) vervoerd kunnen worden bij een kruissnelheid van 200 km/h. Het bedrijf is opgericht door meerdere voormalig medewerkers van het afgeblazen Airbus E-Fan project.

Yugo Global Industries bestelde in februari 2022 als eerst klant achttien hybride eVTOLS. Via Yugo’s platform kunnen onder meer on demand chartervluchten met vliegtuigen en helikopters in Azië en de Pacific worden geboekt.

Yugo sloot onlangs ook een intentieovereenkomst met Electra Aero voor twaalf eSTOL hybride elektrisch aangedreven luchtvaartuigen.