Nieuws

FARNBOROUGH – Het Zwitserse H55 heeft dinsdag (19 juli) op de Farnborough International Air Show 2022 (FIA 2022) aangekondigd dat het gaat samenwerken met CAE en Piper Aircraft om een ​​conversiekit te ontwikkelen voor de in gebruik zijnde Piper Archer (PA-28-181 ) trainingsvliegtuigen waarna een elektrische variant van het vliegtuig op de markt zal komen wanneer een Supplemental Type Certificate (STC) is uitgereikt.

H55 heeft zich gecommitteerd aan het ontwerpen en vervaardigen van het vliegtuigbatterijsysteem om CAE te ondersteunen bij de ombouw van twee derde van zijn Piper Archer trainingsvloot naar elektrische aandrijving en om de ombouwset tevens beschikbaar te maken voor alle operators van het vliegtuigtype. De motoren die hiervoor zullen worden betrokken bij Safran Electrical & Power die hiervoor de ENGINEeUS 100 zal gaan leveren.

De Farnborough H55-CAE-aankondiging valt samen met een overeenkomst tussen CAE en Piper om de elektrische conversiekit aan derden te commercialiseren, samen met training en ondersteunende diensten die nodig zijn voor de bediening van geëlektrificeerde vliegtuigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.