Nieuws
Foto: Bell Textron.

FORT WORTH – Bell Textron heeft dinsdag (7 mei) het op de Bell 429 gebaseerde Aircraft Laboratory for Future Autonomy (ALFA) gepresenteerd. ALFA is ontwikkeld met het oog op het uitvoeren van vluchtmanoeuvres met een vliegveiligheidssysteem en het uitvoeren van autonome fly-by-wire vluchten.

De fly-by-wire integratie was hierbij een cruciale stap in de toekomstige ontwikkeling van autonome besturing voor de commerciële helikopters van Bell, een opkomende technologie die tot doel heeft de werklast van piloten te verminderen en de veiligheid te vergroten.

ALFA’s vliegveiligheidssysteem scheidt Bell Textron veiligheidsfuncties van vluchtcontrolefuncties, waardoor snelle ontwikkeling en evaluatie van nieuwe vluchtcontroletechnologie mogelijk is zonder de algehele veiligheid in gevaar te brengen.

De helikopter voltooide zijn eerste vlucht in Bell’s Commercial Assembly and Delivery Centre in Mirabel, Quebec, Canada en wordt nu gebruikt voor verdere verkenning in Bell’s Flight Research Center in Fort Worth, Texas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.