Nieuws
Bombardier Global_8000_R
Foto: Bombardier

TORONTO – Bombardier heeft haar nieuwe vliegtuigassemblagecentrum op Toronto Pearson International Airport in gebruik genomen. Gelijktijdig werd ook een nieuw bedrijfslogo gepresenteerd.

De festiviteiten werden bijgewoond door meer dan 4.000 genodigden waaronder talrijke medewerkers. In het 400 miljoen dollar kostende en 166.000 vierkante meter grote onderkomen kunnen jaarlijks honderd vliegtuigen worden gebouwd. Volgens de fabrikant gaat de nieuwe fabriek bijna zestig procent minder energie verbruiken.

De opening kwam iets meer dan een maand nadat Bombardier de laatste door Downsview gebouwde Global 7500 afleverde. Deze verliet de fabriek op 23 maart en markeerde de voltooiing van een overgang naar Pearson die in september 2023 begon.

Bombardier bracht gedurende zes maanden in cycli van drie weken de productielijnen methodisch over van Downsview naar Toronto. Daar zullen in eerste instantie Global 5500/6500’s van de band gaan rollen, terwijl kort daarna ook de Global 7500 zal volgen.

Ook werd een nieuwe merkidentiteit onthuld, verankerd in de ‘evolutie van het bedrijfslogo’. Nu Bombardier zich uitsluitend richt op het ontwerpen, bouwen en onderhouden van zakenvliegtuigen, zal de nieuwe merkidentiteit volgens de fabrikant de unieke benadering van het bedrijf klanten en belanghebbenden ‘versterken en voortstuwen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.