Nieuws

MANASSAS – Electra Aero gaat in samenwerking met het Amerikaanse Naval Air Systems Command (NAVAIR) onderzoeken in hoeverre de Electra eSTOL in de toekomst mogelijk ingezet kan worden als logistiek ondersteuningsvliegtuig.

In deze studie zal Electra samenwerken met de marine om specifieke logistieke gebruiksscenario’s te definiëren. Ook wordt een ontwerponderzoek uitgevoerd om te evalueren hoe hybride-elektrische eSTOL-vliegtuigen hiaten in de marinecapaciteit kunnen opvullen. Het gaat daarbij om de verplaatsing van militair personeel of voorraden van en naar gebieden die moeilijk te bereiken of te ondersteunen zijn.

Electra Aero zegt dat zijn model tot negen passagiers of 1.130 kg vracht kan vervoeren in sectoren tot ongeveer 400 nm (740 km). Met zijn korte start- en landingsprestaties, zal het in staat zijn om te opereren vanaf banen met een lengte van niet meer dan 300 ft (91 m). Daarom denkt de fabrikant dat er naast standaard tactische logistieke gebruiksscenario’s ook een rol weggelegd kan zijn voor de eSTOL als zogenoemde ‘Joint All-Domain Command and Control’ (JADC2) toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.