Nieuws
junkers-a50-heritage
Foto's: Junkers Aircraft.

FRIEDRICHSHAFEN – De Duitse vliegtuigfabrikant Junkers Aircraft heeft tijdens de de General Aviation vakbeurs AERO 2024 de met een stermotor aangedreven A50 Heritage geïntroduceerd.

Daar waar de in december 2022 gecertificeerde tweepersoons Junkers A50 Junior is uitgerust met een moderne 100 pk sterke Rotax 912iS-motor, is in de Heritage een 124 pk sterke zevencilinder luchtgekoelde Verner Scarlett 7U-stermotor geplaatst. De motor drijft een houten propeller aan.

Door het hogere gewicht van deze aandrijfbron, moest elders acht kg worden bespaard. Wat echter bleven waren de 8.000 klinknagels om het aluminium plaatwerk met elkaar te verbinden.

Het in Friedrichshafen getoonde toestel had een enkele zitplaats. Door een afdekplaat te verwijderen, kan niet alleen een tweede persoon mee, maar kan desgewenst ook dubbele besturing worden ingebouwd.

De A50 Heritage krijgt bij een spanwijdte van 9,84 m een MTOW van 600 kg en een ‘klokkenwinkel’ in de cockpit

De eerste vlucht staat gepland voor de zomer van 2024, gevolgd door de eerste leveringen een jaar later tegen een prijs van 299.000 dollar.

1 reactie op “Junkers A50 krijgt er nog klassieker broertje bij

  1. Saey Rene schreef:

    Top. Daar gedenk ik wijlen mijn vader mee. Hij was topwerktuigkindige vliegtuigmotoren. Heeft zijn opleiding gehad in Duitsland Bruynswijk. JUNKERS 52 een van zijn grote specialiteiten. Op zijn 83 kon nog met precieze alle details hierover vertellen. Hij heeft als vrijwilliger bij het Condor Legioen gewerkt. Alsook 6 maand bij het Spaanse Blauwe Legioen in Kurdland Oostfront.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.