Nieuws

SAN AANTONIO -De eerste B-52 van de Amerikaanse luchtmacht is aangekomen bij Boeing in het kader van het Radar Modernization Programma (RMP).

Binnen dit RMP zal de B-52 “jagerachtige” radarmogelijkheden krijgen, waardoor de navigatienauwkeurigheid, het richten en volgen van doelen worden vergroot. De nieuwe radar zal ook meerdere doelen tegelijk kunnen aanvallen.

Na de geplande afronding van het Critical Design Review, begint Boeing met een lage initiële productie van het nieuwe radarsysteem voor operationele tests en evaluatie.

Het werk aan de modernisering van de B-52 vindt plaats op de locaties van Boeing in Oklahoma City en San Antonio. Upgrades van het RMP omvatten een nieuwe, breedband koepel op de neus van het vliegtuig, twee grote high-definition touchscreen displays, twee displaysensorsysteemprocessors die de radar verbinden met andere B-52-systemen,twee handcontrollers en een moderne actieve elektronisch scan array-radar.

Bij Rolls-Royce wordt momenteel een programma afgewerkt waarbinnen de nieuwe motoren voor 76 B-52s worden getest.

1 reactie op “B-52 krijgt naast nieuwe motoren ook nieuwe radar

  1. “Good old soldiers never die” dat is zeker van toepassing voor de BUFF B 52 die alle andere vermeende opvolgers schijnt te overleven….