Nieuws

Wiking Helikopter Service overgenomen

SANDE – De Duitse off shore helikopteroperator Wiking Helikopter Service wordt overgenomen door Northern Helicopter GmbH uit het Duitse Emden. Voor 44 Wiking medewerkers betekent dit het behoud van hun baan.

Wiking vroeg in juni 2022 surseance van betaling aan. Het bedrijf was in de problemen gekomendoor verlieslatende contracten, de sterk gestegen brandstofprijzen en de (na-ijl)effecten van COVID-19. Er werd vervolgens een curator aangesteld om de lopende zaken te behartigen. Daarbij werden off shore operaties voor zover mogelijk gewoon volgens plan uitgevoerd

Wiking Helikopter Service haalde medio 2020 bij Leonardo de laatste van twee in juni 2019 bestelde AW139 helikopters. Door die order verdubbelde het aantal AW139s in Wiking dienst naar vier. Ook wordt gevlogen met vier Airbus Helicopters H145.

De helikopters worden ingezet voor offshore taken boven de Noordzee en de Oostzee waaronder het brengen en halen van zeeloodsen, het vervoer van technici naar windmolens en medisch vluchten.