Nieuws

ZHUHAY – De Europese vliegtuigbouwer ATR mag nieuwe ATR 42-600’s gaan leveren aan klanten in China. De Chinese luchtvaartautoriteiten hebben daarvoor het licht op groen gezet. ATR heeft in China al een klant die wacht op de levering van drie toestellen.

De validatie van het typecertificaat voor de ATR 42-600 liet lang op zich wachten. ATR rekende in 2020 al op Chinese toestemming. Het nieuws betekent een comeback voor ATR in China. De fabrikant mocht eerdere modellen van de ATR-turboprop wel leveren aan Chinese klanten, maar beschikte nog niet over de juiste papieren voor de -600, de meest recente versie. ATR heeft grote verwachtingen voor de Chinese markt, waar regionaal vliegverkeer veel minder goed ontwikkeld is dan in andere delen van de wereld.

Zondag werd het bedrijf opgeschrikt door de crash van een ATR 42-500 in Tanzania. Een toestel van Precision Air belandde vlak voor de landing in Lake Victoria, waarbij 19 van de 43 inzittenden omkwamen.