Nieuws

Boeing blijft toiletleverancier trouw

1

WINSTON-SALEM – Het is voor veel passagiers niet het meest favoriete plekje in een vliegtuig, maar op sommige momenten wel een belangrijke: de kleine ruimte. Het Amerikaanse luchtvaartbedrijf Collins Aerospace is fabrikant van onder meer vliegtuigtoiletten en wist een belangrijke deal met Boeing te sluiten.

Collins, onderdeel van het grote Raytheon Aerospace, levert sinds 2013 toiletruimtes voor de Boeing 737-familie. Voor andere Boeing-types gaat de geschiedenis al langer terug. Boeing heeft nu een nieuw ontworpen cabine van Collings uitgekozen als toilet van de toekomst.

De nieuwe toiletten zijn in meerdere uitvoeringen leverbaar en beschikken over handige foefjes als bewegingssensoren om door te spoelen en de handen te wassen. Ook zijn ze voorzien van micro-led-verlichting. Volgens Collins Aerospace kan de nieuwe toiletmodule op maar liefst twaalf verschillende plekken in de 737-familie worden ingebouwd.

In 2025 rollen de eerste Boeing 737’s met nieuwe Collins-toiletten uit de fabriek.

1 reactie op “Boeing blijft toiletleverancier trouw

  1. Anton Schiere schreef:

    Hoe lang duurt het nog voor we in de bouw dit soort kant en klare prefab units inzetten?
    En als je dan letterlijk dit type flush toiletten neemt verminder je meteen ook de verspilling van gigantische hoeveelheden kostbaar drinkwater.