Nieuws

EINDHOVEN – Maandagochtend (27 december) ontving Eindhoven Airport een Boeing 787-9 Dreamliner van Saudia. Het toestel vertrok vervolgens richting Jeddah met een groot deel van de Nederlandse delegatie van deelnemers aan Dakar 2022 en een TV team van RTL.

Het was de eerste keer dat Saudia op Eindhoven vloog. Ter vergroting van de feestvreugde stuurde men een B787 getooid in het 75 jaar jubileum kleurenschema. Omdat op het civiele deel niet standaard 787’s worden ontvangen, werd een tow truck van Defensie geleend.

Op 15 januari worden de teams weer verwacht op Eindhoven. Vooralsnog is daarvoor een B777 gepland.

Tekst en foto’s: Michiel van Herten.

1 reactie op “Foto’s: 787-9 voor het eerst te gast op Eindhoven

  1. Frans Eekhout schreef:

    Leuk en mooi dat een Saudia 787-9 Dreamliner voor een chartervlucht gebruik maakt van Eindhoven airport , alleen jammer dat TUI om veilgheids redenen niet gelukt is om OOK vluchten van deze luchthaven naar Curaçao uit te voeren, dat zou de potentie van Eindhoven nog verder hebben kunnen vergroten.