Nieuws
Foto: Shutterstock

MIAMI – American Airlines is in verlegenheid gebracht om een video waarin te zien is hoe bagageafhandelaars bepaald niet zachtzinnig omgaan met een rolstoel. De TikTok-video, die de afgelopen dagen viraal ging op social media, werd afgelopen weekend opgenomen op de luchthaven van Miami.

Te zien is hoe een bagagemedewerker een rolstoel, die uit een vliegtuig is gehaald, langs een glijbaan omlaag laat racen. Beneden maakt het karretje een salto, waarna een andere platformmedewerker de rolstoel van het asfalt raapt en op een bagagewagen plaatst.

Volgens de TikTokker die de beelden opnam, was de rolstoel in kwestie al de derde die op die manier uit het vliegtuig omlaag kwam. Jaarlijks raken in de VS vele duizenden rolstoelen en scootmobielen vermist of beschadigd.

American Airlines noemt de beelden ‘erg verontrustend’ en zegt het voorval te onderzoeken.

1 reactie op “Zó krijg je een rolstoel snel uit een vliegtuig (video)

  1. …AFGRIJSELIJK ! …
    De mensen die rolstoelen behandelen alsof het geen waarde heeft zou ik op staande voet ontslaan met een geldboete van 10.000 dollar en honderd stokslagen !
    Ik heb mijn vaders zaliger zijn rolstoel ALTIJD goed behandeld (!) ook op een KLM vlucht naar Curacao en dan mag je verwachten dat bagageafhandelaars en medewerkers van een afhandelingsbedrijf dat OOK met andermans spullen doen, dit is te gek voor woorden en ONTOELAATBAAR.! ! ! ! ! ! ! ! ! !
    Doen ze dat ook op Nederlandse luchthavens of komt dit alleen in de USA voor ?