Nieuws

MELBOURNE – Eve Air Mobility heeft de windtunneltest van zijn elektrisch voertuig voor verticaal opstijgen en landen (eVTOL) voltooid. De tests, die werden uitgevoerd in een windtunnel bij het Zwitserse Luzern, maakten gebruik van een schaalmodel van Eve’s eVTOL die naar verwachting in 2026 in gebruik zal worden genomen.

Het belangrijkste doel van de test was om te onderzoeken en te valideren hoe componenten zoals de romp, rotors, vleugel, staart en andere oppervlakken tijdens de vlucht zouden presteren.

“De informatie die we tijdens deze ontwikkelingsfase hebben verkregen, heeft ons geholpen de technische oplossingen van onze eVTOL verder te verfijnen voordat we ons inzetten voor productietooling en prototypes op ware grootte”, zegt Luiz Valentini, chief technology officer bij Eve Air Mobility.

De eVTOL van Eve Air, een dochterbedrijf van het Braziliaanse Embraer, is volledig elektrisch en heeft een actieradius van 100 kilometer. Er kunnen in eerste instantie vier passagiers mee worden vervoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.