Nieuws
Foto: Silver Flight

SCHIPHOL-OOST – De Nederlandse zakenmaatschappij Silver Flight schuift zich naar voren op de markt van medisch luchttransport. Het in 2020 opgerichte bedrijf beschikt over een Pilatus PC-12 NGX waarmee het voornamelijk zakelijke en privévluchten uitvoert. Het toestel leent zich volgens Silver Flight ook goed voor het transport van medische cargo en medische ‘dangerous goods’.

Bij medische cargo valt te denken aan het vervoer van isotopen en organen naar ziekenhuizen in heel Europa. Isotopen worden gebruikt voor medisch beeldvormend onderzoek en de behandeling van kanker. Deze isotopen moeten onder strikte normen worden vervoerd om de veiligheid van de bemanning te waarborgen.

“De Pilatus PC-12 NGX voldoet aan de hoogste veiligheidsstandaarden en leent zich uitstekend voor dit type vervoer, dankzij de grote vrachtdeur en de mogelijkheid om op korte banen te landen, dichterbij de eindbestemming”, meldt Silver Flight in een toelichting.

De maatschappij kan de specifieke en waardevolle lading onder eigen Air Operator Certificate (AOC) vervoeren. Het grondpersoneel en de cockpitcrew zijn getraind volgens IATA-normen op het gebied van ‘dangerous goods’.