Nieuws

DUBLIN – Leasemaartschappij AerCap Holdings N.V. (AerCap) heeft haar vijftigste 737-800 Boeing Converted Freighter (BCF) in ontvangst heeft genomen. De ombouw ervan vond in Costa Rica plaats bij Cooperativa Autogestionaria de Servicios Aeroindustriales (COOPESA).

Het vliegtuig werd opnieuw geleverd aan GOL Linhas Aéreas, die het vliegtuig inzetten voor een Latijns-Amerikaans e-commercebedrijf, als onderdeel van de groeistrategie en logistieke oplossing van GOLLOG, de logistieke business unit van Gol.

De vrachtversies hebben een laadvermogen van 23.9 ton verdeeld over twaalf standaard containers. De met CFM56-7B motoren uitgeruste toestellen hebben een vliegbereik van 2.000 nm (3.704 km).

AerCap Cargo was in 2016 de launching customer van de Boeing 737-800BCF en nam het eerste vliegtuig in april 2018 in ontvangst. De 737-800BCF is sinds 2016 wereldwijd twintig klanten besteld die gezamenlijk goed zijn voor meer dan 250 orders en toezeggingen.