Nieuws

DUBLIN – De in Kenia gevestigde luchtvaartmaatschappij Astral Aviation wordt de eerste gebruiker van de van Embraer E190 E-Jet Passenger to Freight (P2F) variant. Met het oog daarop zullen twee vliegtuigen bij Nordic Aviation Capital (NAC) gehuurd worden.

Leasemaatschappij NAC had met het oog op deze nieuwe ombouwmogelijkheden al tien conversieslots veiliggesteld voor levering vanaf 2024 van deze nieuwe regionale jetmodificatie. De eigen vloot van de verhuurder van Embraer 190’s en 195’s zal hiervoor worden aangewend.

De vliegtuigen zullen bij Embraer in Brazilië worden omgebouwd waarbij een voorste vrachtdeur op het hoofddek zal worden aangebracht. Ook zal na vloerversterking een vrachtafhandelingssysteem worden ingebouwd evenals een Rigid Cargo Barrier (RCB) – 9G Barrier met toegangsdeur,

Daarnaast wordt een rookdetectiesysteem in het vrachtruim ingebouwd inclusief klasse E brandblussers en voorzieningen worden aangebracht voor transport van gevaarlijke stoffen. De E190F krijgt een laadvermogen van 10.700 kg); de E195F een laadvermogen 12.300 kg.