Nieuws

TOULOUSE FRANCAZAL – De Franse nieuwkomer Aura Aero en de Ierse vermogensbeheerder en leasemaatschappij Amedeo hebben een intentieverklaring getekend voor de levering van 200 Electric Regional Aircraft (ERA).

De in maart 2021 aangekondigde ERA zal fly-by-wire besturing krijgen en plaats gaan bieden aan negentien passagiers. Gemikt wordt op een eerste vlucht in 2024, gevolgd door een marktintroductie twee jaar later. Het toestel zal worden gevoed met speciaal ontwikkelde accu’s. Ook wordt een vrachtvariant overwogen.

Bij de Franse producent worden momenteel de tweepersoons Integral en elektromotor aangedreven Integral E ontwikkeld.

Amedeo is een wereldleider in vermogensbeheer en een grote investeerder in vliegtuigen leasen. Het Amedeo Air Four Plus portfolio telt zes Airbus A380-800s, vier A350-900s en twee Boeing 777-300ERs.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur