Nieuws

TOULOUSE FRANCAZAL – De Franse nieuwkomer Aura Aero is voornemens een regionaal verkeersvliegtuig te ontwikkelen dat wordt aangedreven dor zes elektromotoren. Het nieuwe toestel zal plaats gaan bieden aan negentien passagiers. Gemikt wordt op een eerste vlucht in 2024, gevolgd door een marktintroductie twee jaar later.

Het toestel zal worden gevoed met speciaal ontwikkelde accu’s. Ook wordt een vrachtvariant overwogen.

De mededeling werd gedaan tijdens de opening van de nieuwe productiehal waar de eveneens elektromotor aangedreven Integral R en S zullen worden gebouwd. Ook zal er de elektromotor aangedreven Integral E worden geassembleerd.

Aura Aero mikt na certificatie op de levering van dertig Integral R varianten, oplopend tot vijftig in 2023. De fabrikant heeft naar eigen zeggen inmiddels voorlopige koopcontracten in de boeken voor vijftig Integral Es.