Nieuws

TOULOUSE – De door Aura Aero ontwikkelde Integral R heeft, naar nu bekend is geworden, op 23 juni 2020 voor het eerst gevlogen. Op woensdag (1 juli) vond vervolgens de publiekspresentatie plaats.

Aura Aero is het geesteskind van drie Franse luchtvaartingenieurs die in 2018 via hun nieuwe bedrijf op basis van de Mudry Cap 10 een tweetal nieuwe tweezitters ontwikkelden, de Integral S en en de Integral R staartwielvariant.

Beide vliegtuigen worden in de markt gezet voor aerobatic vliegen (+9/-9 G). Ook kunnen ze ingezet worden als trainer, als toestel waarmee Upset Recovery Training kan worden gegeven of gebruikt worden voor recreatieve doeleinden.

De tweezitters hebben een spanwijdte van 8,78m, een hoogte van 2,46 m en een lengte van 7,26 m en worden geleverd met een ballistische reddingsparachute alsmede chrashbestendige stoelen en brandstoftanks.

De Integral R heeft een 210 pk sterke AEIO-390 voor het brandschot, terwijl voor de S versie een AEIO-360 van 180 pk wordt voorzien. Daarmee moeten bij de R variant snelheden tot 210 kts (388 km/h) worden tegen 151 kts (280 km/h) bij de S variant en een vliegbereik van 700 nm (1.111 km).
Beide vliegtuigen krijgen een MTOW van 950 kg, een tankinhoud van 175 l.

Volgens Auro verbruiken de Integral varianten dankzij elektronische ontsteking minimaal vijftien procent minder brandstof terwijl daarnaast zes procent meer vermogen wordt geleverd.