Nieuws


HOEK VAN HOLLAND – Het lichaam van de 58 jarige Noorse piloot Lars Haukeland.en diens vijftienjarige zoon Filip die zich op vijf juni aan boord bevonden van de Spaans geregistreerde Dyn’Aéro MCR-01 die rond 18.50 uur in het Calandkanaal stortte zijn geborgen. Het lichaam van de piloot werd vrijdagavond (17 juni) ontdekt, terwijl dat van de jongen zondagavond (19 juni) werd gevonden.

Vrij kort na het ongeval delen van het wrak gevonden, evenals kledingstukken en reddingsvesten. Van beide inzittenden ontbreekt lang elk spoor waarna de zoektocht inzittenden gestaakt. Bij de zoekactie werd samengewerkt door onder meer de KNRM, Kustwacht Nederland, Brandweer, Politie, Rijkswaterstaat.

Het vliegtuig zou op een vlucht vanaf Husum-Schwesing Airfield (QHU/EDXJ) het oosten van Duitsland naar Buno-Bonnevaux Airfield (LFFB) in Frankrijk zijn geweest. Volgens het doorgaans zeer goed ingelichte website Aviation Safety Network zou het om de EC-ZAF gaan.

Foto: Wikipedia.

1 reactie op “Update: Inzittenden Dyn’Aéro MCR-01 gevonden

  1. Edwin schreef:

    In de Rijnmond app is een foto te zien waarop registratie C-ZAF te zien is (de E is niet zichtbaar, dus dat de registratie EC-ZAF is geweest lijkt daarmee logisch.