Nieuws

EHang strikt eerste klant VT-30 AAV

GUANGZHOU – De Chinese dronefabrikant EHang Holdings Limited heeft een eerste order op zak voor hun elektromotor aangedreven VT-30 Autonomous Aerial Vehicle (AAV). Een niet bekend gemaakt aantal werd besteld door de Japanse Okayama Kurashiki Mizushima Aero & Space Industry Cluster Study Group (MASC).

MASC tekende tevens voor EH216s. De deal werd gesloten nadat Ehang demonstratievluchten had uitgevoerd in Fukushima and Okayama. Ehang en MASC onderzoeken daarbij gezamenlijk de mogelijkheden van zowel passagiersvervoer alsmede logistieke medische toepassingen.

De inmiddels vliegende EHang VT-30 werd uit de elektromotor aangedreven EHang 216 ontwikkeld, In tegenstelling tot de EHang 216 is de VT-30 een vaste vleugel luchtvaartuig met acht elektromotor voor het verticaal kunnen starten en landen en een pusher configuratie aan de achterzijde van het toestel voor horizontale beweging.

Het pilootloze toestel biedt plaats aan twee passagiers en krijgt volgens de fabrikant een vliegbereik van 187 nm (300 km) bij een vliegduur van honderd minuten tegen 22 nm (35 km) voor de EHang 216 bij een kruissnelheid van 130 km/h ongeveer veertig minuten vliegen met een nuttige lading van 220 kg

Volgens de fabrikant moet de EHang216 gezien worden als middel voor vervoer binnen steden en de VT-30 als interregionaal vervoermiddel tussen steden.