Nieuws

LUIK – De ASL Academy heeft vrijdag (17 december) tijdens een ceremonie twee elektromotor aangedreven Pipistrel Velis Ectro traners aan de vloot toegevoegd. De vliegschool heeft vestigingen in Antwerpen in Luik.

De ASL Academy ontving in juli 2020 de eerste van twee Sonaca 200 Pro EFIS trainingsvliegtuigen met Garmin G500 touch-glass cockpit.

Beide Sonaca’s worden ingezet binnen een vliegopleiding waar ook de geavanceerde Cirrus SR20 en een SR22 in gebruik zijn. Daarnaast worden twee FNTP II gecertificeerde Redbird Full-Flight Simulators door de ASL Academy ingezet.

Tevens wordt in Luik met het oog op de nieuw aan te bieden de multi-engine piston (MEP) opleiding een DA42 Diamond Twinstar ingezet en eenzelfde type simulator opgesteld.

In september 2021 startte het nieuwe werkingsjaar voor klassikale theorielessen PPL – in het Nederlands in een e-lounge in Antwerpen. Distance learning (via Pad Pilot – in het Engels) blijft steeds een mogelijkheid bij de Academy. Via die formule kan men ieder moment, volgens eigen agenda, instappen in de school.

Het standaard PPL-aanbod werd verder uitgebreid met vrijblijvende extra herhalingslessen per theorievak na afronding van de basiscursus. Ook werd daarnaast de mogelijkheid geboden om samen met een instructeur te studeren voor groepjes vanaf 3 personen of 1-op-1 privélessen met een instructeur.

Nieuw voor 2021 was een ATPL traject. Meer informatie hierover op de website van ASL Academy

De ASL Academy richt zich in eerste instantie personen die eindelijk zijn/haar droom wilenl waarmaken en die in zijn voor het behalen van een High-End PPL brevet.

In een later stadium kan men de vaardigheden verder aanvullen met een Night Rating of een Basic Instrument Rating. Door verschillende opleidingsformules te hanteren wil de opleider zorg dragen dat ieder type studentprofiel de nodige aandacht zal krijgen op de vliegschool.

De ASL Academy is een dochteronderneming van Belgisch-Nederlandse ASL Group.

De tweede Sonaca 200 Pro EFIS (hier in aanbouw) werd als OO-PRO geleverd.