Nieuws

Eerste Embraer Legacy 500 bij ASL Group

EINDHOVEN – De eerste van twee op de vliegvergunning van de Belgisch-Nederlandse ASL Group bij te schrijven zakenjets van het type Embraer Legacy 500 is op Eindhoven Airport geland en welkom geheten door de luchthavenbrandweer. De Legacy 500’s komen op Kortrijk en Antwerpen te staan.

Recent werd ook een vijfde Cessna Citation Mustang (de OO-SUN) bijgeschreven op de vliegvergunning. Het toestel is een van de acht nieuwe vliegtuigen voor zakelijk gebruik die de ASL-JetNetherlands laat bijschrijven op beide vliegvergunningen (AOCs–Air Operator Certificates). Wanneer dit achttal is toegevoegd, telt de vloot meer dan veertig vliegtuigen.

Nieuw toegevoegd zijn inmiddels een driemotorige Dassault Falcon 7X en en Embraer Legacy 600 (met volledig vernieuwd Legacy 650 interieur) die Eindhoven als thuisbasis krijgen.

Daarnaast zouden twee nieuw toe te voegen C510 Citation Mustangs (waarvan zich al vier in de vloot bevonden) vanaf Antwerpen gaan vliegen.

De eveneens nieuw gearriveerde C680 Cessna Citation Sovereign krijgt Boekarest als uitvalsbasis. (Dat toestel is gelijk het vijfde van dit type in de Asl-JetNetherlands vloot.)

Het nieuwe achttal is beschikbaar voor (ad hoc) charters, wat niet geldt voor de Pilatus PC-12NG. Dat toestel zal vanaf Antwerpen uitsluitend door haar eigenaar worden gebruikt en door de ASL Group worden gemanaged.

Embraer Legacy 600
Lezersonderzoek

 

Geef uw mening over Piloot en Vliegtuig
en maak kans op een dashcam!