Nieuws

ANTWERPEN – De ASL Academy uit Antwerpen wordt de derde Belgische vliegschool die lesvluchten gaat aanbieden met in België geproduceerde Sonaca 200’s. De vliegopleider ontving donderdag (2 juli) de eerst van twee bestelde Sonaca 200 Pro EFIS varianten die zijn uitgerust met Garmin G500 touch-cockpits. Ze sluiten volgens de vliegopleider perfect aan bij de bestaande plannen om een ab initio vliegopleiding aan te kunnen bieden.

Beide Sonaca’s zullen worden ingezet binnen een vliegopleiding waar ook de geavanceerde Cirrus SR20 en een SR22 in gebruik zijn.

Daarnaast behoren twee FNTP II gecertificeerde Redbird Full-Flight Simulators tot de vloot van ASL Academy. Een ervan is geconfigureerd met de cockpit van de Cirrus SR22. Piloten en leerlingen maken gebruik van deze simulator in het kader van de PPL-, Enroute IR- en Full IR-opleidingen.

In de tweede full motion simulator kunnen aspirant-vliegers en ervaren piloten de procedures trainen en hun vaardigheden aanscherpen in het vliegen met de tweemotorige C510 Citation Mustang zakenjet.

Doelgroep
ASL Academy richt zich in eerste instantie op een zakelijke doelgroep (m/v) die eindelijk die droom wil waarmaken en in is voor het behalen van een Private Pilot License (PPL) en dat brevet later wil aanvullen met eventueel een Night Rating en/of een (Enroute) Instrument Rating. Door aan te sluiten bij de individuele agenda’s van leerling-piloten en te werken met vaste instructeurs, wil de opleiding tegemoetkomen aan de vaak specifieke wensen van deze ‘studenten’.

Base trainingen
De vliegopleiding is daarnaast gecertificeerd voor het aanbieden van base trainingen voor het vliegen in toestellen voor zakelijk gebruik als de Beechcraft King Air B200 en B350, meerdere Cessna Citation-varianten waaronder de C510 Citation Mustang, C525 CJ/CJ2+/CJ3, en de C680 Sovereign/Sovereign+. Ook kunnen er base trainingen worden gevolgd voor de Embraer ERJ135 en Legacy 450 en de Dassault Falcon 2000/2000EX.

ASL Group
ASL Group bood al in 2012 opleidingen aan via het Elite Pilot Training Center (voormalige benaming van ASL Academy). Daarbinnen werd men in eerste instantie opgeleid voor het (Amerikaanse) FAA PPL. In 2016 besloot ASL zich aan te sluiten bij de EASA-regelgeving wat in 2017 leidde tot de Approved Training Organization (ATO) erkenning.

ASL Academy is een zelfstandige dochter binnen de ASL Group en houdt op 5 juli een opendeurdag.