Nieuws

KAZAN -De Russische helikopterfabrikant Kazan heeft meerdere upgrades doorgevoerd bij de tweemotorige lichte multifunctionele Ansat helikopter. Het model zal in 2021 als Ansat-M op de markt komen.

Zo heeft de Ansat-M een verbeterd brandstofsysteem met grotere tank, waardoor het vliegbereik kon worden vergroot van 505 naar 800 km. Daarnaast werd de avionica op een hoger plan getild om ook instrumentvluchten mogelijk te maken. Ook werden wijzigingen aan de staartrotor doorgevoerd met het oog op een betere stabiliteit.

Het aandeel composietmaterialen in de constructie is met 15% verhoogd tot 35%, waardoor het gewicht van de helikopter kon worden verminderd en de vliegeigenschappen zijn verbeterd. In 2021 zal tevens een autpilot (drie assen) worden ingebouwd terwijl de rotorbladen een nieuw anti-icing systeem krijgen.

De certificeringstests van de Ansat-M en de eerste leveringen zijn gepland voor 2021 met Polar Airlinese als launching customer die er zeven bestelde.

Tot op heden zijn meer dan 90 Ansat-helikopters overgedragen aan Russische klanten, waarvan ongeveer veertig in ambulance uitvoering.

Recent werden met de helikopter ook in Mexico de eerste certificatietests uitgevoerd terwijl een eerste exportexemplaar naar Bosnië en Herzegovina werd overgevlogen.