Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 8-2021

In deze editie

Op de cover de augustus editie van Piloot en Vliegtuig prijkt deze maand de Archer Aviation Maker. De stijgende interesse in electrical Vertical Take-Off and Landing (eVTOL) luchtvaartuigen vertaalde zich hier in een voorlopige order voor duizend (!) Makers door een leasemaatschappij en twee luchtvaartmaatschappijen.

Neem een abonnement op Piloot en Vliegtuig

Bestel dit nummer nr. 8, 2021

Bijzondere Nederlandse onderwerpen deze maand: de allereerste de General Aviation Top Tien ooit aan de hand van het Nederlandse Luchtvaartregister en de belevenissen van Hans Swellengrebel die een noodlanding maakte met de Cessna 208B Supervan 900 PH-FST van Skydive Teuge

Nog twee Nederlands onderwerpen: profiel van de Nederlandse vliegtuigzelfbouwer en de beschikbaarheid van duurzame brandstof voor de General Aviation.

Militair nieuws: eerste MQ-9 Block 5 Reaper voor de Koninklijke Luchtmacht en derde Frontex miljoenencontract voor het Nederlandse bedrijf NL EASP AIR.

Nieuwe vliegtuigen: Eviation Alice (aanpassing ontwerp), Belgisch Roadfour Seagle hydrofoil blusvliegtuig.

Grote luchtvaart: Eerste vlucht Boeing 737 MAX 10, certificatieproblemen Boeing 777X, NASA helpt Boeing bij ontwikkeling opvolger 737 MAX en de manier waarop digitale platformen lucht- en ruimtevaart transformeren.

On the job: Martijn die als luchtverkeersleider Tower en Approach werkt.

Poster: Murphy Aviation Rebel PH-RBL

Uit de oude doos: Dornier Do 26 vliegboot, Pools PZL MD-12-F passagiersvliegtuig.

Bijzondere replica: Junkers A50 Junior (eerste vlucht 1929) die in 2022 opnieuw in productie wordt genomen.

Incidentanalyse: Op 26 februari 2020 keert een Airbus A321 van Titan Airways onmiddellijk terug naar Londen-Gatwick Airport wanneer vlak na de start beide motoren problemen geven.
Hoe één rekenfout bij het onderhoud, dagen later bijna tot een ongeluk leidde…

 

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig