Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 07-2020

In deze editie

Piloot en Vliegtuig Editie 07-2020

In de juli-editie van Piloot en Vliegtuig het door COVID-19 uitgestelde feestje van 298 Squadron van het Defensie Helikopter Commando dat dit jaar 75 jaar bestaat het en het jubileum van de Tsjechische producent Evektor.

Onvermijdelijk: Het door het European Union Aviation Safety Agency en European Center for Disease Prevention and Control ontwikkelde ‘COVID-19 Aviation Health Safety Protocol’ om het besmettingsrisico aan boord van vliegtuigen en op luchthavens te verkleinen.

Eerste vluchten: De tweemotorige turboprop aangedreven Cessna SkyCourier en de eenmotorige de Aertorec C208B eCaravan met magniX elektromotor voor het brandschot.

Militair: De grote veranderingen die de komende jaren bij de Belgische Luchtcomponent van Defensie worden doorgevoerd.

General Aviation: Introductie van de Continental CD-170 full FADEC diesel aangedreven Tecnam P2010, de drie varianten van de bij Gomolzig Aircraft Services ontwikkelde AS-202 Bravo NG en de certificatie van de elektromotor aangedreven tweepersoons Pipistrel Velis.

Nog meer General Aviation nieuws: De Magnus Fusion 212 (pilot report), de zelf te bouwen Hevle Aviation Classic, de onder het stof vandaan gehaalde Durand Mk V 2.0 tweedekker en de ins en outs van de verplichte geluidscertificatie van vliegtuigen.

Poster: De nieuw gespoten Bellanca 8GCBC Scout van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht.

Uit de oude doos: De Blériot XI replica van de Zweed Mikael Carlson, de vanaf vliegdekschepen opererende North American Savage, de Douglas D-558-II Skyrocket snelheidsduivel, de Cessna Bird Dog O-1E verkennener en de uitdijende groep F.8L Falco sportvliegtuigen op Vliegveld Hilversum.

Incidentanalyse: A380 van Emirates die in september 2017 tijdens de landing op Moskou-Domodedovo Airport flink onder het glijpad zakt en vervolgens gevaarlijk dicht bij de grond komt.

Neem een abonnement op Piloot en Vliegtuig Magazine

Bestel dit nummer nr. 07-2020

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig