Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 07-2020

In deze editie

Piloot en Vliegtuig Editie 07-2020

In de juli-editie van Piloot en Vliegtuig het door COVID-19 uitgestelde feestje van 298 Squadron van het Defensie Helikopter Commando dat dit jaar 75 jaar bestaat het en het jubileum van de Tsjechische producent Evektor.

Onvermijdelijk: Het door het European Union Aviation Safety Agency en European Center for Disease Prevention and Control ontwikkelde ‘COVID-19 Aviation Health Safety Protocol’ om het besmettingsrisico aan boord van vliegtuigen en op luchthavens te verkleinen.

Eerste vluchten: De tweemotorige turboprop aangedreven Cessna SkyCourier en de eenmotorige de Aertorec C208B eCaravan met magniX elektromotor voor het brandschot.

Militair: De grote veranderingen die de komende jaren bij de Belgische Luchtcomponent van Defensie worden doorgevoerd.

General Aviation: Introductie van de Continental CD-170 full FADEC diesel aangedreven Tecnam P2010, de drie varianten van de bij Gomolzig Aircraft Services ontwikkelde AS-202 Bravo NG en de certificatie van de elektromotor aangedreven tweepersoons Pipistrel Velis.

Nog meer General Aviation nieuws: De Magnus Fusion 212 (pilot report), de zelf te bouwen Hevle Aviation Classic, de onder het stof vandaan gehaalde Durand Mk V 2.0 tweedekker en de ins en outs van de verplichte geluidscertificatie van vliegtuigen.

Poster: De nieuw gespoten Bellanca 8GCBC Scout van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht.

Uit de oude doos: De Blériot XI replica van de Zweed Mikael Carlson, de vanaf vliegdekschepen opererende North American Savage, de Douglas D-558-II Skyrocket snelheidsduivel, de Cessna Bird Dog O-1E verkennener en de uitdijende groep F.8L Falco sportvliegtuigen op Vliegveld Hilversum.

Incidentanalyse: A380 van Emirates die in september 2017 tijdens de landing op Moskou-Domodedovo Airport flink onder het glijpad zakt en vervolgens gevaarlijk dicht bij de grond komt.

Neem een abonnement op Piloot en Vliegtuig Magazine

Bestel dit nummer nr. 07-2020

Premium artikel

Premium artikel

Dit artikel is speciaal voor Premiumleden én voor abonnees van het magazine Piloot en Vliegtuig.
Je kunt hier inloggen.

Online abonnement

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder lezen?

Voor 5,99 per maand heb jij ook onbeperkt toegang tot alle Premiumberichten op Pilootenvliegtuig.nl

Aanmelden
Lees alles op Premium
Op Pilootenvliegtuig Premium vind je onze beste artikelen. Vernieuwend, spraakmakend en onderzoekend. Hier vind je al het luchtvaartnieuws dat je niet wilt missen.

Gratis voor abonnees?
Abonnees van het magazine Piloot en Vliegtuig lezen gratis alle Premium berichten en ontvangen maandelijks het magazine.

» Ik heb een online account en wil graag inloggen
» Ik ben abonnee en wil graag mijn online toegang activeren

Nog geen abonnee? 
Kies dan nu je abonnement op Piloot & Vliegtuig Magazine!
Neem dan nu een abonnement op Piloot & Vliegtuig Magazine
en ontvang PME Giftbox t.w.v. € 49 cadeau!
Abonneer