Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 12-2020

In deze editie

In december-editie van Piloot en Vliegtuig de aankomst van de Fokker F.27 Friendship die door  Vliegend Nederlands Cultureel Erfgoed (VNCE) naar Nederland werd gehaald. Daarnaast de voorbereidingen van de Stichting Project Spitfire om een in Amerika gekochte Supermarine Aircraft MK 26B Replica voor het Nederlandse publiek betaalbaar toegankelijk te maken. Evenmin  alledaags: het afscheid van Liz Jennings Clark die vanaf 1992 gezagvoerder was bij Transavia en daarmee Nederlands’ langst vliegende, vrouwelijke gezagvoerder was, en de deelrestauratie van een Fokker S.4.

Andere opmerkelijke bijdrage: de Diamond Aitcraft DA50 RG (pilot report). Aansprekend Belgisch nieuws: fotoshoot op de landingsbaan van Kortrijk met een Beech Bonanza G36 in de hoofdrol, formatievlucht ‘Cubs around Brussels Airport’ en eerste kennismaking van de Belgische luchtmacht met de Diamond Dart 550 turboprop trainer.

Industrie: Steeds meer (afgeschreven) verkeersvliegtuigen krijgen een nieuwe rol als ‘freighter’ waaronder de Airbus A330 en Boeing 777, de ‘overnight checks’ bij JetSupport op Schiphol Oost en de wereldwijde VIP activiteiten bij interieurspecialist Comlux.

Onbetaalbaar: De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer en de Duitse fabrikant Porsche die een Phenom 300 en een Porsche 911 Turbo S in een exclusief styling duet met elkaar wisten te verbinden.

On the job: KLM 747-400 gezagvoerder Karel Jansson die onder meer Next Level Pilots oprichtte om nieuwkomers (met succes!) beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Poster: De Cessna Citation M2 die zich al jaren met succes staande weet te houden als ‘entry level’ zakenjet.

Uit de oude doos: de Lockheed Tristar,

Incidentanalyse: Een A380 van Air France krijgt op 30 september 2017 onderweg van Parijs naar Los Angeles te maken met het door metaalmoeheid afbreken van het voorste deel van één van de motoren…..

Neem een abonnement op Piloot en Vliegtuig Magazine

Bestel dit nummer nr. 12-2020

 

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig