Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 12-2020

In deze editie

In december-editie van Piloot en Vliegtuig de aankomst van de Fokker F.27 Friendship die door  Vliegend Nederlands Cultureel Erfgoed (VNCE) naar Nederland werd gehaald. Daarnaast de voorbereidingen van de Stichting Project Spitfire om een in Amerika gekochte Supermarine Aircraft MK 26B Replica voor het Nederlandse publiek betaalbaar toegankelijk te maken. Evenmin  alledaags: het afscheid van Liz Jennings Clark die vanaf 1992 gezagvoerder was bij Transavia en daarmee Nederlands’ langst vliegende, vrouwelijke gezagvoerder was, en de deelrestauratie van een Fokker S.4.

Andere opmerkelijke bijdrage: de Diamond Aitcraft DA50 RG (pilot report). Aansprekend Belgisch nieuws: fotoshoot op de landingsbaan van Kortrijk met een Beech Bonanza G36 in de hoofdrol, formatievlucht ‘Cubs around Brussels Airport’ en eerste kennismaking van de Belgische luchtmacht met de Diamond Dart 550 turboprop trainer.

Industrie: Steeds meer (afgeschreven) verkeersvliegtuigen krijgen een nieuwe rol als ‘freighter’ waaronder de Airbus A330 en Boeing 777, de ‘overnight checks’ bij JetSupport op Schiphol Oost en de wereldwijde VIP activiteiten bij interieurspecialist Comlux.

Onbetaalbaar: De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer en de Duitse fabrikant Porsche die een Phenom 300 en een Porsche 911 Turbo S in een exclusief styling duet met elkaar wisten te verbinden.

On the job: KLM 747-400 gezagvoerder Karel Jansson die onder meer Next Level Pilots oprichtte om nieuwkomers (met succes!) beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Poster: De Cessna Citation M2 die zich al jaren met succes staande weet te houden als ‘entry level’ zakenjet.

Uit de oude doos: de Lockheed Tristar,

Incidentanalyse: Een A380 van Air France krijgt op 30 september 2017 onderweg van Parijs naar Los Angeles te maken met het door metaalmoeheid afbreken van het voorste deel van één van de motoren…..

Neem een abonnement op Piloot en Vliegtuig Magazine

Bestel dit nummer nr. 12-2020

 

Premium artikel

Premium artikel

Dit artikel is speciaal voor Premiumleden én voor abonnees van het magazine Piloot en Vliegtuig.
Je kunt hier inloggen.

Online abonnement

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder lezen?

Voor 5,99 per maand heb jij ook onbeperkt toegang tot alle Premiumberichten op Pilootenvliegtuig.nl

Aanmelden
Lees alles op Premium
Op Pilootenvliegtuig Premium vind je onze beste artikelen. Vernieuwend, spraakmakend en onderzoekend. Hier vind je al het luchtvaartnieuws dat je niet wilt missen.

Gratis voor abonnees?
Abonnees van het magazine Piloot en Vliegtuig lezen gratis alle Premium berichten en ontvangen maandelijks het magazine.

» Ik heb een online account en wil graag inloggen
» Ik ben abonnee en wil graag mijn online toegang activeren

Nog geen abonnee? 
Kies dan nu je abonnement op Piloot & Vliegtuig Magazine!
Neem dan nu een abonnement op Piloot & Vliegtuig Magazine
en ontvang PME Giftbox t.w.v. € 49 cadeau!
Abonneer