Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 11-2019

In deze editie

In deze november editie van Piloot en Vliegtuig blikken we terug op zowel de grootschalige herdenking van luchtlandingsoperatie Market Garden als de ongeplande eerste vlucht met de door Cor Dijkman Dulkes gebouwde PH-COR in 1969. Ook staan we nogmaals stil bij de honderdste verjaardag van KLM en nemen we kennis van de plannen van de Stichting Nederlandse Vrouwen in de Luchtvaart (SNVL)

In dit nummer ook een uitgebreid marktoverzicht van voor de kleine luchtvaart beschikbare dieselmotoren en de ellende van niet startende vliegtuigen door accuproblemen.

Tevens het verslag van een bedrijfsbezoek aan Sonaca Aircraft die in het Belgische Namen een nieuwe fabriek opende waar de Sonaca 200 Trainer en Trainer Pro worden geassembleerd. Dat toestel is ook op de poster terug te vinden in gezelschap van een Tipsy Nipper.

Andere Belgische onderwerpen: de Siai Marchetti SF-260 een halve eeuw in Belgische (training)dienst en aandacht voor BMT Aerospace waar kritische onderdelen geproduceerd worden voor nagenoeg alle passagiersvliegtuigen.

Bijzonder deze maand is de bijdrage over het door het Amerikaanse Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde budget om te komen tot de ontwikkeling en de bouw van vliegtuigen voor éénmalig gebruik.

Nieuwe vliegtuigen: de in Soedan ontwikkelde Safat 02 en 03, Bell 360 Invictus verkenningshelikopter en de elektromotor aangedreven Kitty Hawk Heaviside.

Uit de oude doos: de revolutionaire Martin XB-51 bommenwerper die op 28 oktober 1949 voor het eerst vloog, het mislukte Armstrong Whitworth Apollo project en de in België gebouwde ACAZ (ZACCO) C2.

In de rubriek ‘Ongevalsanalyse’ deze maand het onderzoeksverslag naar aanleiding van de op 10 juli 2018 verongelukte Convair CV-340 die het luchtvaart-themapark Aviodrome in Zuid-Afrika op de kop had getikt De Zuid-Afrikaanse autoriteiten onderzochten de ramp en constateerden verschillende onregelmatigheden.

Meer informatie over een abonnement op Piloot en Vliegtuig Magazine

Bestel dit nummer van Piloot en Vliegtuig Magazine (nr. 11-2019 – november nummer)

 

Premium artikel

BENT U AL ABONNEE?

» Ik heb een online account en wil graag inloggen
» Ik ben abonnee en wil graag mijn online toegang activeren

Nog geen abonnee? 
Neem dan nu een abonnement op Piloot & Vliegtuig Magazine
en ontvang een PME weekendtas t.w.v. € 79 cadeau!
Abonneer