Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 10-2020

In deze editie

In de oktober-editie van Piloot en Vliegtuig wordt uitgebreid stilgestaan bij robotisering in de cockpit en de mogelijke gevolgen daarvan voor het aantal benodigde piloten.

Grote luchtvaart: Het geduld dat kopers van de Irkut MC-21 en Comac C919 moeten betrachten. Want spoedige aflevering van de Chinese C919 of de Russische MC-21-300 is nog niet in zicht.

General Aviation: Zlin Savage Norden, Wolfsberg Aircraft Sparrow en een mislukte trip met een Cessna C172 naar Flugplatz Dahlemer Binz in de Duitse Eiffel.

Techniek: Propelleronderhoud en het labelen van elektrische kabels.

Nieuwe vliegtuigen: F-45 FireCatcher (turboprop), Celera 500 L (eerste vlucht), Flying-V (eerste vlucht), Sling TSi (eerste vlucht), Icarus Wasp (militaire turboprop) en Hill HX 50 (helikopter).

Elektrische’ ontwikkelingen: Beta Technologies Alia tiltrotor.

Militaire achtergrondverhalen: Red Sky’s Global Adversary Training Service.

Poster: De recent als PH-FVE geregistreerde Vickers Supermarine Spitfire Mk, XVI

Uit de oude doos: replica Fokker D.21, Scottish Aviation en de (Twin) Pioneer, Ilyushin IL-4 (DB-3) en Canadair North Star Four

Incidentanalyse: Op Lissabon Airport vonden recent meerdere incidenten plaats waarbij er sprake was van vergissingen bij het berekenen van de benodigde stuwkracht voor de start. De luchthaven beschikt weliswaar over twee banen, maar is ongewoon omdat het de beschikbare startpunten bij intersecties beschrijft aan de hand van “posities”.

Neem een abonnement op Piloot en Vliegtuig Magazine

Bestel dit nummer nr. 10-2020

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig