Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 10-2019

In deze editie

In de oktober-editie van Piloot en Vliegtuig staan we uitgebreid stil bij het eeuwfeest van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM). Dat doen we  onder meer aan de hand van een uitgebreid interview met de huidige president-directeur Pieter Elbers. Ook halen we diens voorgangers voor het voetlicht en hun invloed op het vlootbeleid van KLM.  

In het kader van dit jubileum passeren ook de kleurenschema’s de revue die KLM in de loop der jaren op hun vliegtuigen aanbracht. Daarnaast wordt een overzicht gegeven van de huidige vloot waarmee gevlogen wordt. Ook wordt op een bijzondere manier door middel van een aantal schilderijen van Thijs Post zicht geboden op de vliegtuigen die de luchtvaartmaatschappij groot maakten. Tevens is de rubriek Ongevalsanalyse is deze helemaal aan KLM gewijd. 

Meer nieuws van eigen bodem: de Piloot en Vliegtuig Airfair 2019, de Texel Fly-in 2019 en de ‘Wings of Freedom’ Airshow 2019 naar aanleiding van driekwart eeuw herdenking van operatie Market Garden. 

Ander Nederlands nieuws: de nieuwe Advanced Flight Maneuvering Training vliegschool van Stephen van Dijck waar Upset Prevention and Recovery Training (UPRT) centraal staat.
We vliegen deze maand met de luxe Cirrus SR22T G6 en vliegen mee met Reinoud Dirksen tijdens dien ‘Par avion á Avignon’ trip. Ook maken we kennis met de zelfbouw van vliegtuigen in Nederland en de door

In deze editie teven een verslag van de Russische International Aviation and Space Salon (MAKS 2019). 

Uit de oude doos: de Zlin Z XIII en de P-51D Mustang ‘Damn Yankee’ die al een kwart eeuw op Nederlandse bodem verblijft. 

Nieuwe vliegtuigen: de Franse APM 41 Simba 915 iS en de viermotorige ES-19 Hero van het Zweedse Heart Aviation die voor een doorbraak op het gebied van elektrisch vliegen moet gaan zorgen. Niet nieuw maar wel vooruitstrevend: de Cessna 337 Skymaster die in september op Teuge Airport landde waar het zal worden omgebouwd tot hybride testvliegtuig.

Meer informatie over een abonnement op Piloot en Vliegtuig Magazine

Bestel dit nummer van Piloot en Vliegtuig Magazine (nr. 10-2019 – oktobernummer)

 

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig