Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 09-2020

In deze editie

In de september-editie van Piloot en Vliegtuig wordt uitgebreid stilgestaan bij de mogelijk uitgespeelde rol van ‘megavliegtuigen’ als de Boeing 747 en Airbus A380 in het ‘post COVID-19’ tijdperk. 

General Aviation nieuws: de EASA certificatie van de elektromotor aangedreven fluisterstille Pipistrel Electro Velis, de door de Amerikaanse RDD Enterprises ontwikkelde ‘high performance single engine’ LX-7 en LX-7-20 (turboprop) en de mislukte poging van Beech en Piper om Cessna van de lestroon te stoten. 

Opleiding: De mogelijkheden van ‘Personalized Scenario-Based Training’ bij het terugdringen van de kansen op een ongeval.

Nieuwe vliegtuigen: PTDI N 219 amphibian (Indonesië), Sunward Shanhe SA 160L vierzitter (China), Beech King Air 360 en ambulance-uitvoering Embraer Phenom 300 MED. 

‘Elektrische’ ontwikkelingen: Onder meer de TR230 Hybrid Traveller, het Britse Hybrid Electric Regional Aircraft (HERA) Short take-off-and-landing (STOL) project en de brandstofcel plannen van het Deutsche Zentrum für Luft- und Raumfahrt. 

Militaire achtergrondverhalen: De wel heel erg complexe ontwikkelingsgeschiedenis van de Frans-Britse SEPECAT Jaguar, de rol van het 160th SOAR van de ‘Dark Ops’ squadron van de U.S.Army en het inhuren van civiele Omega Airtanker vliegtuigen voor militaire tanktaken. 

Naast O Solo Mio en De Veteraan vanaf dit nummer twee nieuwe rubrieken: Mijn eigen vliegtuig en De Hangar (professioneel onderhoud van vliegtuigen). In de rubriek ‘Experimental’ deze maand het belang van goed gereedschap om zelfbouw projecten kans van slagen te geven. 

Uit de oude doos: Avro 748 turboprop, Avro Athena trainer en Timber Tiger Aircraft Ryan ST-L replica.

Ongevalsanalyse: Het in 2019 verongelukte Prime Air Boeing 767 vrachtvliegtuig en de wel heel erg prominente rol van de piloot in de aanloop naar deze ramp.

Neem een abonnement op Piloot en Vliegtuig Magazine

Bestel dit nummer nr. 09-2020

Premium artikel

Premium artikel

Dit artikel is speciaal voor Premiumleden én voor abonnees van het magazine Piloot en Vliegtuig.
Je kunt hier inloggen.

Online abonnement

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder lezen?

Voor 5,99 per maand heb jij ook onbeperkt toegang tot alle Premiumberichten op Pilootenvliegtuig.nl

Aanmelden
Lees alles op Premium
Op Pilootenvliegtuig Premium vind je onze beste artikelen. Vernieuwend, spraakmakend en onderzoekend. Hier vind je al het luchtvaartnieuws dat je niet wilt missen.

Gratis voor abonnees?
Abonnees van het magazine Piloot en Vliegtuig lezen gratis alle Premium berichten en ontvangen maandelijks het magazine.

» Ik heb een online account en wil graag inloggen
» Ik ben abonnee en wil graag mijn online toegang activeren

Nog geen abonnee? 
Kies dan nu je abonnement op Piloot & Vliegtuig Magazine!
Neem dan nu een abonnement op Piloot & Vliegtuig Magazine
en ontvang PME Giftbox t.w.v. € 49 cadeau!
Abonneer