Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 08-2020

In deze editie

In de augustus-editie van Piloot en Vliegtuig maken we kennis met Zero Avia. Dankzij dit Amerikaanse bedrijf wordt een forse stap voorwaarts bij het vliegen op waterstof. Er wordt door de onderneming momenteel in Amerika en Engeland ervaring opgedaan met twee Pipers uit de M-klasse waarvan de elektromotoren worden gevoed door brandstofcellen.

In het militaire blok deze maand: de AH-64D Apache Q-19 (poster) van het Defensie Helikopter Commando, de relatief onbekende Hiller OH-23 in dienst van de Koninklijke luchtmacht, de komst van de eerste Airbus A330 Multi Role Tanker Transport voor de Multinational MRTT Fleet van de NAVO en een trainingsvlucht van Koning Willem-Alexander in een F-16. Daarnaast de aanhoudende problemen rond het Amerikaanse KC-46 tankvliegtuig.

Nederlandse luchtvaartindustrie
De metamorfose van een Bombardier Global Express zakenjet bij vliegtuigspuiter Satys op Lelystad,  Zeusch Aviation onderweg naar een eigen AOC en het vliegtuigbestickeringsbedrijf Omnimark.

Wetenswaardig 
Met oplopende leeftijd samenhangende vliegbeperkingen en het gebruik van ‘busmanagers’ om boordspanning aan boord van GA vliegtuigen te managen. Daarnaast de door Dassault Systèmes ontwikkelde methodes om de onzichtbare risico’s van verspreiding van virussen via de luchtcirculatie in vliegtuigen en luchthavengebouwen. te simuleren en visualiseren.

Nieuwe vliegtuigen
NF Aircraft Explorer turboprop (pilot report), Pipistrel Panthera (pilot report), Diamond Aircraft DA50 RG (marktintroductie) en de Bearhawk Model 5. Interessant: nieuwe Cubreplica varianten: CubCrafters CC-19 NX Cub en American Legend ‘Mother Of All Cubs’ (MOAC).

Eerste vluchten: Aura Aero Integral R en Stratos 716 X light jet

Helikopters: Certificatie Airbus Helicopters H160 en H145 (M).

Uit de oude doos: De legendarische Convairliners (CV240 en CV 340)

Incidentanalyse: ERJ-190 van Air Astana raakt in november 2019 meteen na de start vrijwel stuurloos omdat kabels verkeerd zijn gemonteerd.

Neem een abonnement op Piloot en Vliegtuig Magazine

Bestel dit nummer nr. 08-2020

 

Premium artikel

Premium artikel

Dit artikel is speciaal voor Premiumleden én voor abonnees van het magazine Piloot en Vliegtuig.
Je kunt hier inloggen.

Online abonnement

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder lezen?

Voor 5,99 per maand heb jij ook onbeperkt toegang tot alle Premiumberichten op Pilootenvliegtuig.nl

Aanmelden
Lees alles op Premium
Op Pilootenvliegtuig Premium vind je onze beste artikelen. Vernieuwend, spraakmakend en onderzoekend. Hier vind je al het luchtvaartnieuws dat je niet wilt missen.

Gratis voor abonnees?
Abonnees van het magazine Piloot en Vliegtuig lezen gratis alle Premium berichten en ontvangen maandelijks het magazine.

» Ik heb een online account en wil graag inloggen
» Ik ben abonnee en wil graag mijn online toegang activeren

Nog geen abonnee? 
Kies dan nu je abonnement op Piloot & Vliegtuig Magazine!
Neem dan nu een abonnement op Piloot & Vliegtuig Magazine
en ontvang PME Giftbox t.w.v. € 49 cadeau!
Abonneer