Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 08-2019

In deze editie

In de augustus-editie van Piloot en Vliegtuig verslagen van de Paris Air Show 2019, de Luchtmachtdagen 2019, KLMs eerste 787-10 Dreamliner en het nieuwe regeringsvliegtuig PH-GOV.

Daarnaast een halve eeuw Embraer in het kort, aandacht voor de eveneens jubilerende Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht en de inzetbaarheid van de NH90 helikopter bij de Koninklijke Marine.

In deze editie tevens een actueel overzicht op het gebied van elektrisch vliegen inclusief twee nieuwe elektrovliegtuigen, de Flight Design FD2e en de Bristell AeroEnergic van het Zwitserse H55. Nieuw zijn ook de Learjet 75 Liberty zakenjet en de eerste voor Canada bestemde CC-295 Search And Rescue vliegtuig. 

We vliegen in deze editie mee tijdens een Pinksterweekend trip naar Salzburg, en togen in juni naar Toulouse. Daar zagen we bij Airbus het studententeam ‘Zero Heroes’ van de TU Delft de Fly Your Ideas wedstrijd winnen en namen daaraan voorafgaand een kijkje bij de A350 XWB productielijn.

Uit de oude doos: de reusachtige Mil Mi-12 helikopter, de ‘doorstart’ van Britten-Norman en een zeldzaam mooi gerestaureerde Finse Viima dubbeldekker.  

In de rubriek Incidentanalyse een antwoord op de vraag waarom een Amerikaanse MD-83 Ameristar Jet Charters in maart 2017 bijna verongelukte tijdens de start.

Meer informatie over een abonnement op Piloot en Vliegtuig Magazine

Bestel dit nummer van Piloot en Vliegtuig Magazine (nr. 8-2019 – augustusnummer)

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig