Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 04-2020

In deze editie

In de april-editie van Piloot en Vliegtuig het bijzondere verhaal over de door Ed Swearingen ontworpen SJ30. De zakenjet vloog in 1991 voor het eerst, maar werd pas in 2005 gecertificeerd. Sindsdien zijn er zegge en schrijven acht bij klanten afgeleverd. Maar dat is niet het hele verhaal….. 

Interessante ontwikkeling: Cape Air die in Amerika met een Tecnam P2012 Traveller de eerste commerciële vluchten uitvoerde. Daarmee brak voor zowel de luchtvaartmaatschappij als de Italiaanse fabrikant een nieuwe fase aan.

Ook interessant: Boeings opvattingen over New Midsize Aircraft en de United Aircraft Corporation roept in de loop van 2020 een aparte civiele luchtvaartdivisie in het leven om de maakindustrie verder te stroomlijnen. 

Opmerkelijk: De Britse Her Majesty’s Coast Guard is een divisie van het Maritime and Coastguard Agency. Maar de taken worden uitgevoerd door civiele operators…….

We vliegen deze maand 13.259 nm (24.556 km) mee met Holger Kautz en Marcel Warmerdam die met een Diamond DA42-VI een retourvlucht uitvoerenden van Weeze (Duitsland) naar Kaapstad (Zuid Afrika).

In deze editie ook een antwoord op de vraag of amateurvliegtuigbouwers heil zien in het inbouwen van een autopilot.

Nieuwe vliegtuigen: Airbus A330-900neo HMTOW (eerste vlucht) en Airbus ACJ320neo, helikopters: Sikorsky HH-60W CRH ‘Jolly Green II’ en Boeing FARA, CarPlane (een 'transition roadable aircraft'), de experimentele Olympos Solar Plane SP-01 en de door Kazuhiko Hachiya ontworpen OpenSky M-02J.

Uit de oude doos: Dornier Do 27, Republic XF-12 Rainbow, Hunting Percival P84 Jet Provost en het wel en wee van stermotoren. 

In de rubriek ongevalsanalyse het ongeluk op 3 augustus 2016 met een Boeing 777-300 van Emirates na een mislukte doorstart op Dubai Airport.

Neem een abonnement op Piloot en Vliegtuig Magazine

Bestel dit nummer nr. 04-2020  

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig